نخستین کارگروه کاهش آسیب های روحی – روانی در مناطق زلزله زده کرمانشاه در معاونت اجتماعی برگزار شد

به گزارش روابط عمومی معاونت اجتماعی اولین نشست کارگروه کاهش آسیب های روحی روانی در مناطق زلزله زده کرمانشاه در راستای تحقق مصوبات کارگروه تخصصی تشکل های مردم نهاد مدیریت بحران استان با هدف کاهش آسیب های روحی روانی در مناطق زلزله زده در معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی برگزار شد.

این نشست با حضور نمایندگان معاونت اجتماعی سازمان بهزیستی ،  اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ،اداره ورزش و جوانان ،معاونت اجتماعی نیروی انتظامی ، رئیس هیئت مدیره مهدهای کودک استان ،نماینده کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، سرپرست تیم تحقیقات جامعه شناسی دانشگاه تهران در مناطق زلزله زده و متخصصین حوزه روانشناسی و جامعه شناسی در تاریخ یازدهم آذر ماه در سالن اجتماعات معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه برگزار گردید.

در ابتدا مدیریت اداره  مشارکت ها  وخیرین ضمن خیرمقدم با بررسی دستور کار جلسه از خدمات و زحمات داوطلبانه سمن ها و مؤسسات خیریه در جریان زلزله سال گذشته قدردانی نمودند.

دکتر الیاسی سرپرست میدانی تیم تسهیلگری دانشگاه تهران در امور زلزله در کرمانشاه و عضو کارگروه کاهش آسیب روحی -روانی در مناطق زلزله زده  اهمیت به ساختار روحی روانی و اجتماعی در مناطق زلزله زده را بسیار مهم تر از ساخت و سازهای فضای فیزیکی در این مناطق بیان داشتند.

دکتر یاسمی نژاد متخصص روانشناسی اطفال و عضو هیئت علمی دانشگاه رازی ضمن بیان اتمام غربالگری PTSD در مناطق زلزله زده به افزایش میزان اضطراب جدایی در کودکان این مناطق اشاره نمودند و آنرا نیازمند مداخله جدی دانست .

در ادامه دکتر مقدسی دبیر کارگروه کاهش آسیب روحی - روانی در مناطق زلزله زده  همکاری مستمر و داوطلبانه کارگروه با هدف هم افزایی جهت انجام مداخلات کاهش آسیب های روحی روانی در مناطق زلزله زده را مورد تأکید قرار دادند و به تعیین اعضای هسته مرکزی کارگروه با نظر خواهی از افراد و رأی گیری پرداختند.

در این جلسه مهمترین مشکلات زلزله آبان ماه 96 شکستن کرامت انسانی ، ایجاد روحیه رایگان خواهی بدلیل سیستم معیوب توزیع کمک ها ، عدم هماهنگی لازم بین نهاد های دولتی و مدنی ، نقص در برنامه عملیاتی کوتاه مدت  و شتاب زدگی در تصمیمات عنوان شد.

مهمترین دستاوردهای این نشست ایجاد موبایل کلینیک های تخصصی جهت ارائه خدمات روانشناختی و بهره گیری از ظرفیت و توان متخصصین روانشناسی حوزه کودک جهت تربیت روانشناسان این حوزه بیان شد.

همچنین  بر ضرورت توسعه خدمات روانپزشکی با تکیه بر فعالیت نیروی متخصص مستقر در مناطق زلزله زده و تأسیس دفاتر تسهیلگری با رویکرد اجتماعی تاکید شد.