چگونه با آنفلوآنزا " H1N1" مقابله کنیم؟

انفلوانزا 2

بدلیل اپیدمی آنفلوانزای H1N1  در کشور و لزوم اطلاع رسانی به همکاران که خط اول مواجهه با بیماران احتمالی هستند ، راهنمای کشوری تشخیص، پیشگیری و درمان بطور خلاصه تقدیم میگردد:
1- بیماریابی: هر بیماری که تب بالای 37/8 درجه سانتیگراد + گلودرد یا سرفه (و وجود یا عدم وجود هر کدام از علایم : میالژی ، سردرد ، لرز ، ضعف ، تهوع ، استفراغ و اسهال ) داشته باشد مورد مشکوک محسوب شده و در صورتیکه اندیکاسیون بستری و یا درمان سرپایی با داروی آنتی ویرال نداشته باشد با دستور رعایت احتیاط های لازم مرخص میشود.  نمونه گیری فقط در بیماران بستری و آنهم در موارد وخامت حال عمومی انجام وی شود.
2- پروفیلاکسی : در موارد زیر اندیکاسیون دارد :
الف - افراد High Risk  که در تماس نزدیک ( کمتر از 2 متر ) با بیمار قطعی بوده اند :
    ـ کودکان زیر 5 سال
    ـ افراد بالای 65 سال
    ـ افراد زیر 19 سال تحت درمان طولانی مدت با آسپیرین
    ـ بیماران نگهداری شونده در مراکز مراقبت ( مثلا سرای سالمندان )
    ـ بیماران دارای بیماری مزمن ریوی ، قلبی ( بجز فشارخون ) ، کبدی ، کلیوی و متابولیک ( مثل دیابت )
    ـ بیماران دچار نقص ایمنی(مثل ایدز )

- افراد حامله
 ب - پرسنل بهداشتی درمانی که بدون وسایل حفاظت فردی در تماس نزدیک ( کمتر از 2 متر ) با بیمار بوده اند .
3- درمان : موارد زیر باید مد نظر قرار گیرد :
الف - درمان مشابه موارد انفلوانزا و علامتی است .
ب- تا هفت روز پس از بروز اولین نشانه یا 24 ساعت پس از برطرف شدن همه نشانه ها باید ایزولاسیون در منزل صورت گیرد
ج - در افراد کمتر از 19 سال باید از تجویز آسپیرین جلوگیری بعمل آید .
د- در موارد زیر درمان با اسلتامیویر ( تامی فلو ) اندیکاسیون دارد:
       ـ ایجاد هرگونه عارضه یا وخامت حال بیمار که منجر به بستری شدن وی شود.
       ـ افراد High Risk که کشت گلوی مثبت دارند :
            ـ کودکان زیر 5 سال
            ـ افراد بالای 65 سال
            ـ افراد زیر 19 سال تحت درمان طولانی مدت با آسپیرین
            ـ بیماران نگهداری شونده در مراکز مراقبت ( مثلا سرای سالمندان )
            ـ بیماران دچار نقص ایمنی(مثل ایدز )

- افراد حامله

4- داروی اسلتامیویر:
الف - اسلتامیویر ( تامی فلو )  بصورت کپسول های 75 میلیگرمی و سوسپانسیون 12mg/ml در مراکز بهداشتی درمانی وجود دارد. کپسول در دمای اتاق و سوسپانسیون در دمای 2 تا 8 درجه ( یخچال ) قابل نگهداری است .
ب- تداخلات دارویی اندک بوده و در حاملگی و شیردهی جزو دسته C میباشد (کنترا اندیکاسیون ندارد ) .
ج- در موارد سابقه حساسیت با این دارو منع مصرف دارد
د-دوزاژ درمان و پروفیلاکسی ( دوره درمان 5 روزه و دوره پروفیلاکسی 10 روزه می باشد ) :

دوزاژ درمان و پروفیلاکسی در بالغین و اطفال بالای 1 سال:

-AWT IMAGE
دوزاژ درمان در اطفال زیر یکسال:

AWT IMAGE
دوزاژ پروفیلاکسی در اطفال زیر یکسال:

AWT IMAGE
تنظیم دوز در بیماران نارسایی کلیوی ( بالغین - کلیرانس کراتینین بین 10 تا 30   میلی لیتر در دقیقه - بدون دیالیز ) :

درمان : 75 میلیگرم روزانه برای 5 روز

پیشگیری : 75 میلیگرم یکروز در میان یا 30 میلیگرم سوسپانسیون خوراکی روزانه برای 10 روز

برای دریافت اطلاعات بیشتر دو فایل زیر را که توسط معاونت سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران تهیه شده است را دانلود و مطالعه نمایید: