فواید برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع

هدف از اجرای برنامه پزشک خانواده شهری چیدمان خاص واحدهای تامین‌کننده خدمات سلامت است به نحوی که فواید ذیل را برای مردم ایجاد کند.

1.   بهره‌مندی یکسان کلیه افراد جامعه از سرانه سلامت و اجرای اصل عدالت در سلامت

2.   حذف پرداخت هزینه‌های اضافی توسط مردم به نظام سلامت

3.   انجام معاینات دوره‌ای و پیگیری وضعیت سلامت افراد جامعه توسط پزشکان خانواده و ثبت سوابق بیماری در پرونده الکترونیک

4.   دسترسی سریع و آسان مردم به خدمات سطح اول نظام سلامت

5.   بهبود و ارتقای نظام ارائه خدمات بهداشتی درمانی و پاسخگویی به نیازهای جدید مردم

6.   پیاده سازی نظام ارجاع بطور مناسب. بر این اساس محوریت امور بر ارجاع، بین سطوح اول تا سوم  است. با توجه به اینکه برنامه مذکور به صورت پلکانی تعریف شده است، لازم است که بیمار در ابتدای امر در سطح اول تشکیل پرونده دهد و در مراحل بعدی در صورت نیاز به سطوح بالاتر یعنی مراکز تخصصی و فوق تخصصی از طریق پزشک خانواده ارجاع داده خواهد شد.

7.   از مزایای دیگر برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع، اجرای برنامه های پیشگیرانه است. به این ترتیب که در بازه های زمانی مختلف برنامه هایی غربالگری و پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر از جمله، دیابت، فشار خون، سرطان­ها و .... اجرا می­شود.

آموزش 2