دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه / معرفی شهرستان وشبکه

   معرفی شهرستان اسلام آباد غرب :

شهر

 

 از غرب محدوداست به شهرستان دالاهو، ازشرق به استان ایلام و لرستان وشمال و شرق به شهرستان کرمانشاه  و ازجنوب و جنوب غربی به استان ایلام وشهرستان گیلانغرب

         مساحت شهرستان km 2109مربع باجمعیت 142545نفر

        فاصله تا مرکز استان: 60 کیلومتر

          تعداد بیمارستان جنرال: 1

             تعداد مرکز فوریتهای پزشکی: 3


         تعداد مراکز بهداشتی درمانی: 9

         تعدادخانه های بهداشت: 58

        تعداد پایگاه های بهداشتی: 8

         شهرستان اسلام آبادغرب

       دارای دو بخش مرکزی و حمیل

         هفت دهستان

         حسن آباد

        حومه شمالی

         حومه جنوبی

         شیان

        { دربخش مرکزی }

         هرسم

         منصوری

         حومه حمیل

        { در بخش حمیل میباشد }

         مجموعا دارای 126 دهیار

         80 نفر دربخش مرکزی

         46 نفر در بخش حمیل

 

جاذبه های فرهنگی و توریستی شهرستان اسلام آباد غرب 


مسجد جامع شهرستان اسلام آباد غرب

 


  مسجد جامع


سدمخزنی شیان


5487


 سد مخزنی شیان

 111

 

آتشکده دهستان قلعه شیان و میل میلگه ،تپه چغاگاوانه ، بنای ساسانی فیروز آباد ،سراب شرف آباد و هرسم،سراب شیان،امام زاده حسن (ع)،امام زاده عباسعلی(ع) وامام زاده علی اکبر(ع)و ...نام برد. شهرستان اسلام آبادغرب

 و از لحاظ تاریخ تقسیمات کشوری و جمعیت؛ دومین شهرستان استان محسوب میگردد. همچنین جنگلهای طبیعی بلوط از چهار طرف چهره زیبایی به این شهر بخشیده است.

  

hc-eslamabad@kums.ac.ir                      ایمیل اکادمیک شبکه بهداشت و درمان شهرستان اسلام اباد غرب

 

شبکه بهداشت ودرمان شهرستان اسلام آبادغرب
  معرفی شبکه:
 
       مساحت شهرستان km 2109مربع باجمعیت 142545نفر
       فاصله تا مرکز استان: 60 کیلومتر
       تعداد مراکز بهداشتی- درمانی: 9
       خانه های بهداشت: 58
       پایگاه های بهداشتی:8
      مرکز فوریتهای پزشکی: 3
       بیمارستان جنرال: 1
 

hc-eslamabad@kums.ac.ir                         ایمیل اکادمیک شبکه بهداشت و درمان شهرستان اسلام اباد غرب

تاریخچه:
 براساس اطلاعات موجود پس از اینکه وزارت بهداری تشکیل گردید شهرستان اسلام آبادغرب تحت عنوان شبکه بهداری شماره 3که زیر نظر سازمان منطقه ای استان بوده فعالیت خود را شروع نموده تا اینکه درسال       1365 به سیستم شبکه های بهداشت ودرمان شهرستان تغییر نام داده ودرآن زمان شهرستان گیلانغرب بخشی از شهرستان کرمانشاه و شبکه دالاهو را شامل بوده است.
شبکه بهداشت ودرمان شهرستان اسلام آبادغرب از مجموعه شبکه های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی وخدمات بهداشتی درمانی کرمانشاه می باشد.این شبکه بااستفاده از تواناییها وامکانات موجود،وظیفه خودمی داند با توانمندسازی جامعه در شناخت عوامل تاثیر گذار بر سلامت فردی واجتماعی ورعایت شیوه زندگی سالم درکاهش بیماریها ومرگ ومیر نقش اساسی ایفا نمایدوهمواره تلاش می کند تا تعهد خود را به جامعه،گیرندگان خدمت ،کارکنان دولت وسایر ذی نفعان بصورتی نشان دهد تا به ارائه خدمات بهداشتی درمانی مطابق با نیاز ها ومسائل بهداشتی مردم وارتقاء کیفیت خدمات درمراکز بهداشتی درمانی وخانه های بهداشت منجرگردد.
دراین شبکه نیروی های انسانی با ارزش ترین منبع سازمان هستند وبدین منظور افزایش دانش ومهارتها را دراولویت قرار داده شده وبا ایجاد محیط کاری احترام آمیز ، با نشاط ورضایت بخش بستر مناسب برای جلب مشارکت کلیه کارکنان را درتصمیم گیری وبرنامه ریزیها فراهم نموده وبطور مستمر تلاش داردمشارکت موثر تمام بخش های توسعه (ادارات،ارگانها و سازمانهای مرتبط)در شهرستان راجهت طراحی ، اجرا وارزیابی برنامه های تندرستی جلب کرده وبه ایجاد ارتباط صحیح درون و برون بخشی اقدام نماید.
این شبکه همواره در راستای سیاستها واستراتژیها ی کلان وزارت متبوع واولویتهای استانی دانشگاه حرکت کرده وبه نهادینه ساختن ارزشهای زیر در سازمان اهتمام می ورزد:
  - توجه جدی به انتظارات وتوقعات مشتری ها وپاسخ دادن به نیازهای آنان رعایت عدالت بهداشتی با تاکید بر دسترسی برابر مردم به خدمات بهداشتی.
- توجه به تحقیقات کاربردی جهت رفع مشکلات بهداشتی .
  - بهبود مستمر کیفیت فرآیندهای بهداشتی درمانی و توانمند سازی کارکنان وجامعه.
- تلاش برای بهبود ارتباط مدیریت با کارکنان و بازسازی روحیه تفاهم و دوستی در عین تلاش وکار
- استفاده از شیوه های نوین مدیریتی :مدیریت مشارکتی،تکیه بر خرد جمعی وسهیم کردن همکاران در فرایند های جاری شبکه
- حرکت به سوی مدیریت ارتقاء مستمر کیفیت در بخش بهداشت ودرمان و تاکید برکار قابل ارزشیابی وانجام صحیح کار صحیح از ابتدا
- شایسته سالاری و توجه به لیاقت وتعهد وتخصص در انتصاب مدیران داخلی ومسئولین قسمتهای مختلف
- تلاش برای بازسازی ونوسازی ساختار نیروی انسانی ومدیریتی شبکه از طریق بکارگیری افراد لایق وتوانمندودلسوز در مسئولیتهای شبکه
- تلاش برای حاکم سازی فرهنگ صرفه جویی در هزینه ودرآمد زایی درقالب تشکیل کمیته های:اصلاح الگوی مصرف بیمارستان ،مرکز بهداشت ،وزیر کمیته های آن(تجویز منطقی دارو.....)
- تکریم مشتریان درون سازمانی (کارکنان)وبرون سازمانی (مراجعین ومددجویان)

 

 

شهر



معرفی شهرستان

شهرستان اسلام آباد غرب با وسعتی بالغ بر 2000کیلومتر مربع وجمعیتی حدود 153000هزار نفر نزدیک به 5/8درصد از وسعت وجمعیت استان را دارا میباشدواز لحاظ تاریخ تقسیمات کشوری و جمعیت دومین شهرستان استان محسوب میگرددکه ارتفاع آن از سطح آبهای آزاد حدود 1400 متر میباشد و میزان بارندگی در آن به طور سالانه 5 / 346 میلیمتر است. این شهرستان از شمال به شهرستان پاوه و جوانرود و ازشرق به کرمانشاه از غرب به شهرستان سر پل ذهاب و گیلانغرب و از جنوب به استان ایلام منتهی می شود.این شهرستان متشکل از 4 شهر ( اسلام آباد  کرند  گهواره  حمیل) و چهاربخش و 12 دهستان و343 روستا می باشد.
شهرستان‏اسلام‏آباد غرب در ناحیه ای کوهستانی واقع شده ودارای آب وهوای معتدل کوهستانی با زمستانهایسردو تابستانهای  معتدل است.

 

موقعیت شهرستان

شهرستان اسلام آباد غرب بعد از شهرستان کرمانشاه  هم از نظر جمعیت وهم از نظر وسعت  دومین شهرستان بزرگ استان کرمانشاه است .که با توجه به موقعیت خاص جغرافیایی عامل اتصال استانهای ایلام ؛بخشی از استانهای لرستان وخوزستان وهمچنین شهرهای غربی استان کرمانشاه به مرکز کشور می باشد.

علاوه بر اینها ضمن اینکه نقطه اتصال دو قطب مهم صنعتی شمال و جنوب یعنی استان خوزستان وآذربایجان غربی است ؛اصلی ترین ونزدیکترین شاهراه  کشور وهمچنین کشورهای اسلامی به عتبات عالیات می باشد.

پیشینه تاریخی

اسلام آباد غرب نخست «مندلی» نامیده می شد که پس از حمله عرب ها، یکی از سرداران عرب به عمران و آبادی آن پرداخت و به مرور زمان به شهر «هارون آباد» شهره گردید.نام دیگر شهر اسلام آباد زبیدیه بوده است.که این نام را ابن حوقل به کار برده است در سال 1309 هجری شمسی نام شهر به «شاه آباد غرب» و در سال 1357 به «اسلام آباد غرب» تغییر داده شد. این شهر در روزگار صفویه به ویژه در زمان شاه عباس رونق یافت و کاروان سراهای بسیاری برای اقامت تجار، مسافران و زایران عتبات عالیات در آن احداث شد. بخش ماهیدشت در دوره اشکانی ها به «نیستاه» معروف و به دلیل آب و هوا و مرتع خوب، محل پرورش اسب جنگاوران اشکانی بوده است. این ناحیه در زمان صفویه «ماهیدشت» نامیده شده و کاوران‌سرای شاه عباسی در آن بنا می‌شود. بخش کرند نیز از پیشینه کهنی برخوردار است. مورخان، از ذوق فراوان صنعتگران و‌ آهنگران کرندی درعهد داریوش هخامنشی نیز یاد کرده‌اند. اسلام آباد غرب و پیرامون آن، به ‌واسطه مجاورت با تمدن‌های باستانی عیلامی، کاسی و بابلی، آثاری از بقایای این تمدن ها را، در خود جای داده است.

ویژگیهای اجتماعی

اکثریت مردم اسلام آباد به زبان کردی تکلم می کنند به طوریکه مردمان اصیل و بومی شهر کردزبان هستند و به زبان کردی کلهری صحبت می نمایند در شهر اسلام آباد غرب مردم مسلمان وپیرو مذهب شیعه می باشند .

اهالی منطقه اسلام آباد غرب از اقوام کرد و طوایف مختلف ایل کلهر می باشند. آنها به زبان کردی با گویش کلهری تکلم کرده ، مسلمان و پیرو مذهب تشیع می باشند.

آثار تاریخی و جاذبه های طبیعی ومذهبی

تپه چغا گاوانه ،آتشکده شیان ، قلعه شیان ، سراب شیان ، آتشکده میل میلگه،بنای ساسانی فیروزآباد ،سراب شرف آباد،سراب هرسم،شهرقیل منصوری ، امامزاده حسن (ع)، امامزاده عباسعلی (ع)، امامزاده علی اکبر(ع) ،امامزاده قاضی الکیا(قاضیوند)

روستای سراب هرسم

این روستا در 35 کیلومتری شهر اسلام آباد غرب و 90 کیلومتری کرمانشاه واقع شده است. آب و هوای آن معتدل و خشک است.مردم روستای سراب هرسم به زبان کردی و گویش زنگنه سخن می گویند. مسلمان و پیرو مذهب تشیع هستند. این روستا در دامنه کوهستان، مناظر و چشم اندازهای طبیعی جذاب و زیبایی دارد، فضاهای داخل روستا و پیرامون آن جلوه گاه مناظر بدیع و شورانگیز است. در 15 کیلومتری روستا، بنای زیارتگاهی موسوم به امامزاده حسن وجود دارد. اطراف این بنا بسیار سرسبز و زیبا است.

جاذبه های زیارتی

امامزاده حسن روتوند،امامزاده علی اکبر،امامزاده عباسعلی،امامزاده قاضی الکیا(قاضیوند)

جاذبه های تاریخی

تپه چغاگاوانه

تپه چغاگاوانه با ارتفاعی حدود 25 متر در وسط شهر اسلام آباد غرب بین خانه های مسکونی در شمال رودخانه برف آباد قرار دارد. 9 قسمت از 10 فسمت تپه ضمن خیابان کشی و خانه سازی از بین رفته است. وسعت کنونی آن حدود 000/10 متر مربع می باشد. وجود تپه چغا گاوانه در مرکز شهر اسلام آباد غرب و کاوشهای علمی به عمل آمده برروی این تپه که خود یکی از مراکز مهم مسکونی قرن هشتم و نهم قبل از میلاد بوده است، قدمت این شهر رابه سه هزار سال پیش از میلاد می برد وبا در نظر گرفتن آثاری که از تپه چغاگاوانه بدست آمده است می توان قدمت طبقات مکشوفه رابین قرن نهم تا اواسط قرن هفتم قبل از میلاد تخمین زد . همچنین وجود بیش از چهار صد آثار به ثبت رسیده از جمله کاخ فیروزآباد ( پیروز آباد) در غرب شهر اسلام آباد مربوط به زمان ساسانی حکایت از قدمت تاریخی این شهر دارد.

آتشکده شیان

این آتشکده در 3 کیلومتری روستای قلعه شیان از توابع دهستان شیان ، بخش حمیل , شهرستان اسلام آباد غرب واقع شده که در سال 1384 توسط هیأتی از سوی سازمان میراث فرهنگی با هدف نجات بخشی از آثار تاریخی محدوده سد مخزنی شیان مورد کاوش قرار گرفت.

آتشکده میل میله گه

چهارتاقی معروف به میل میله گه در روستای سیاه سیاه میله گه باباخان از توابع دهستان حومه جنوبی بخش مرکزی شهرستان اسلام آباد غرب واقع شده است. این چهار تاقی به فاصله 100 متری شرق روستای مذکور و بر فراز پشته ای کم ارتفاع از سنگهای ماسه ای ، مشرف به زمینهای کشاورزی پست اطرف ساخته شده است. این چهار تاقی یکی از آتشکده های دوره ساسانی است که همانند بسیاری از آتشکده های آن زمان با مصالح لاشه سنگ و ملات گچ ساخته شده است.


اهمیت ‏اقتصادی

شهرستان اسلام آباد غرب به دلیل اقلیم متنوع ، خاک مناسب ، بارش کافی ، داشتن دشتهای حاصلخیز و مراتع غنی و پر پشت یکی از قطب های مهم کشاورزی و دامداری است و عمده فعالیتهای مردم در بخشهای یاد شده و صنایع جنبی آن است ، به طوریکه طبق سرشماری نفوس و مسکن سال 1375 از کل شاغلان 10 ساله و بیشتر حدود 42 در صد مردم در این بخش فعالیت دارند و با توجه به وجود ظرفیتهای قابل توسعه دراین بخشها امکان اقتصادی نمودن بخش مذکور در حد بسیار بالایی وجود دارد .

کشاورزی ودامپروری

آب کشاورزی شهرستان از رودها و چاه‌ها فراهم می شود و گوناگونی محصولاتی چون گندم، جو، بنشن، گیاهان‌علوفه‌ای، تره بار، سیب، گلابی، به، انار، انجیر،‌ انگور، زردآلو، و بادام نشان از رونق کشاورزی در منطقه دارد. کشاورزی در شهرستان اسلام آباد سنتی و نوع کشتی آبی و دیمی است. باغ‌داری نیز رواج زیادی داشته و محصولات آن از جمله صادرات این شهرستان محسوب می‌شود. دام‌داری با شیوه سنتی در این شهرستان رواج دارد و شامل پرورش بیش ازنیم میلیون راس دام و فرآورده های آن به مقدار قابل ملاحظه ای صادرمی‌شود. پرورش طیور به دو روش صنعتی به میزان 70 درصد و سنتی به میزان 30 درصد صورت می گیرد که بیش تر به مصارف داخلی می رسد. صادرات اسلام آباد غرب شامل محصولاتی چون گندم، جو، تره بار، گردو، بادام و فرآورده های دامی و قالی می‌شود.

صنایع دستی اسلام آباد غرب

موج بافی ( رختخواب پیچ) ، قالی بافی ، چیخ بافی ، نمد مالی، موزائیک کاری ، معرق کاری ، منبت ، گیوه بافی ، طراحی فرش

گلبرگ